Kunst by Albert ZiëckKunst

In mijn 26e levensjaar ontdekte ik mijn talent voor schilderen. Tekenen en kunst waren altijd al een passie van mij en dit heb ik uiteindelijk zelf steeds verder weten te ontwikkelen. Je weet tenslotte wat ze zeggen: oefening baar… Een autodidact op het gebied van schilderkunst, hoe ze dat ook wel mooi noemen.

Van letterschilderingen tot naaktportretten 

Waar het begon met reclameborden, voegde ik al snel letterschilderingen toe aan mijn specialiteiten. Inmiddels heb ik al meer dan 120.000 letters geschilderd in mijn leven. Sinds 2000 ben ik begonnen met het restaureren en schilderen van monumentale panden tot het bouwjaar 1950.

Wat ook binnen mijn kunstcollectie valt zijn portretten, naaktportretten, moderne kunst, tattoo art, kunst met poëzie en het geven van workshops. Kenmerkend voor mijn werk: in ieder geval alles doen met passie. Schilderen alsof het mijn eigen eigendom is.

Sneak preview

Wil je alvast een kijkje nemen in mijn ‘schilderskeuken’? Bekijk dan onderstaand filmpje betreffende de Kunstroute 2016 in Renkum. Hierin licht ik een aantal kunstwerken en collecties uit.